Storage VPS info:

 
U wilt graag meer informatie over onze storage VPS dienst. Hieronder staat per onderdeel extra informatie. Mocht u informatie missen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder. U kunt een vraag stellen via ons klanten portal via de volgende URL https://portal.final-frontier.net of klik hier
 
Wat is een storage VPS ?
 
Een storage VPS is een virtuele server vergelijkbaar met bijvoorbeeld VMware, Hyper-V, Xen e.d. alleen een storage VPS is geoptimaliseerd voor storage capaciteit en niet zozeer voor cpu/memory intensieve taken. De prijs voor een GB is nog geen 1 cent per GB de data is opgeslagen op 1 server. De server is voorzien van RAID waarbij meerdere disks gelijktijdig defect mogen gaan, zonder dat u dit merkt. Heeft u behoefte aan nog meer zekerheid dan raden wij u aan een tweede VPS af te nemen. Wij repliceren de data vervolgens naar deze tweede VPS.
 
Waar kun je een storage VPS voor gebruiken ?
 
Als opslag server voor data, enkele voorbeelden hiervan zijn:
 
– ftp server
– backup server voor online back-up (Ahsay, Vembu, Backupagent, Iaso, R1Soft, Crashplan, Novastor)
– Online Archief
– Online Disk (Owncloud, Seafile, Sparkleshare, Vembu)
– Websites met grote hoeveelheden data
– S3-compatible server (Amazon S3, Eucalyptus, OpenStack )
– opslag camerabeelden
– Opslag grafische bestanden
– Opslag van documenten
– Uitwijk data
– VMWare/Hyper-V replicatie/uitwijk (Veem, Altaro)
– Backup software ( Commvault, Acronis, Backupexec, NovaBackup, Symantec, CA, Shadowprotect etc.)
 
Wat zijn de voordelen t.o.v. zelf hardware kopen of een dedicated server huren:
 
– De prijs is erg interessant. (ergens anders goedkoper bel dan voor een offerte)
– De schaalbaarheid is erg handig van 1000 GB tot 170 TB per VPS is mogelijk
– Zeer hoge data beschikbaarheid (Geavanceerd RAID systeem)
– Hoge beschikbaarheid.
– U huurt per maand geen nadelige gevolgen m.b.t. investeren en afschrijvingen.
 
Welke operating systemen worden ondersteunt:
 
Wij ondersteunen de installatie van de standaard operating systemen zoals Windows, Linux, Debian etc.
 
Installatie van een eigen ISO is ook mogelijk. De kosten hiervan zijn eenmalig € 25,=
 
Hardware beheer:
 
Aangezien wij de hardware kopen en onderhouden en deze bij ons in het data center staat heeft u geen omkijken aan het dagelijkse hardware beheer. Dat nemen wij 100% op ons. Mocht er onverhoopt hardware defect gaan of er zijn problemen op dat vlak dat lossen wij dat direct op zonder extra kosten. Dat zit in het maandbedrag inbegrepen. Dat geldt ook voor defecte harde schijven die vervangen wij ook zonder dat u dit merkt.
 
Software beheer:
 
Na installatie van het door u gewenste OS dragen wij het Administrator of root wachtwoord aan u over, u doet zelf het beheer van het systeem. Dat is uw eigen verantwoordelijkheid. Mocht u het operating systeem ook door ons willen laten beheren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
 
Monitoring:
 
Wij monitoren de hardware 24/7 en mocht er een probleem optreden dan lossen wij dit direct op. Op deze manier heeft de hardware een uitstekende beschikbaarheid. Gemiddeld hoger dan 99.95 %
 
Data beschikbaarheid:
 
Het is natuurlijk heel belangrijk dat de data die u opslaat op uw storage VPS altijd beschikbaar is en blijft. De data is dan ook beschermd met RAID en er mogen meerdere disks tegelijk defect gaan voordat het merkbaar is (vergelijkbaar met RAID 6 of beter). Mocht er een disk defect gaan dan krijgen wij hier bericht van en wij vervangen dan gelijk deze schijf. Hier merkt u niets van. U moet voor u zelf wel afwegen of er nog een backup van de data gemaakt moet worden. Een nog betere data beveiliging is ook mogelijk maar dan adviseren wij een uitwijk VPS af te nemen. U kunt contact met ons opnemen voor het doorspreken van de mogelijkheden van uw wensen of eisen.
 
Network traffic:
 
Bij de VPS zit netwerk traffic inbegrepen, deze is gebaseerd op fair use. Dat is normaal gebruik. Twijfelt u of u valt onder normaal gebruik omdat u vooraf weet dat u erg veel traffic gaat gebruiken neem dan contact met ons op. Mocht achteraf blijken dat uw gebruik niet valt on fair use dan nemen wij contact met u op om tot een passende regeling te komen.
 
Hardware Firewall:
 
Uw storage VPS staat achter een hardware Firewall door ons beheerd en onderhouden wordt. De kosten van het gebruik van deze firewall zijn in principe zonder kosten, echter de eventuele wijzigingen in de configuratie na de initiële oplevering bedragen € 25,= per wijziging (mogen ook meerdere wijzigingen in een keer zijn) het gebruik van deze hardware Firewall is verplicht in verband met de beveiliging en het kunnen ingrijpen bij een incident.
 
De kleine lettertjes zijn:
 
– U gaat een jaarcontract aan dat jaarlijks automatisch wordt verlengd.
– Betaling is jaarlijks, u kunt ook per maand betalen maar dan ligt de prijs iets hoger.
– Opzeggen moet schriftelijk en minimaal 3 maanden voor de jaarlijkse verloop datum.
– Betaling gaat via automatische incasso en de eerste betaling via iDEAL.
– De datum van de eerste iDEAL betaling is de ingangsdatum van het contract.
 
Mocht u vragen hebben of het is niet helemaal duidelijk wat de mogelijkheden zijn neem dan contact met ons op. Klik hier voor vragen.
Storage VPS