Cluster hosting

 
Wanneer u hosting diensten aanbiedt kan het zijn dat u extra beschikbaarheid en een betere uitwijk/back-up etc. nodig hebt voor uw klanten. In de situatie waarin een enkelvoudige server niet voldoet bestaat de mogelijkheid dat wij uw hosting diensten aanbieden op een hosting cluster.

De oplossing

 

De oplossing bestaat uit 2 fysieke servers. Deze zijn vervolgens middels een virtualisatie techniek onderverdeeld. Op server 1 draait het hosting panel. Tevens draait hier één dns server op. Op de tweede server draait nog een dns server aangevuld met een back-up/test omgeving. De tweede server heeft de mogelijkheid de primaire server over te nemen in het geval van een calamiteit. En de primaire server kan de ontwikkel omgeving en de dns over nemen. Tevens is het mogelijk dat beide servers de helft van de sites draaien.
 
Tevens dient de secundaire server als back-up en visa versa. Dus de primaire server fungeert als back-up van de secundaire server.
 

Op deze manier kan redelijk eenvoudig, met relatief lage kosten. ( 2 fysieke servers + beheer ) een goede uptime worden aangeboden en is de uitwijk en back-up prima geregeld zonder hoge kosten van dure software en moeilijk beheer van clusters e.d.
 

Heeft u ook interesse in het (zelf) aanbieden van hosting diensten onder uw eigen naam, inclusief een compleet hosting panel (Cpanel) en voorzien van goede back-up en uitwijk mogelijkheden voor een laag maandelijks bedrag neem dan contact met ons op.
 

dedicated hosting