Storage server info

U wilt graag wat meer informatie over onze storage server dienst. Hieronder staat per onderdeel extra informatie. Mocht u informatie missen dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder. U kunt een vraag stellen via ons klanten portal via de volgende URL https://portal.final-frontier.net

Wat is een storage server ?

Een storage server is vergelijkbaar met een dedicated server. Het is uw eigen server en alle hardware wordt alleen door u gebruikt. Geen afhankelijkheden met andere klanten. Een storage server is echter geoptimaliseerd voor dataopslag. Onze storage servers hebben een capaciteit vanaf 12 TB tot aan 480 TB aan dataopslag. Vervolgens voorzien wij de server van een geavanceerd raid systeem(beter dan RAID6) om de betrouwbaarheid op een zéér hoog niveau te brengen.

Hardware beheer:

Aangezien wij de hardware kopen en onderhouden en deze bij ons in het data center staat heeft u geen omkijken aan het dagelijkse hardware beheer. Dat nemen wij 100% op ons. Mocht er onverhoopt hardware defect gaan of er zijn problemen op dat vlak dat lossen wij dat direct op zonder extra kosten. Dat zit in het maandbedrag inbegrepen. Dat geldt ook voor defecte harde schijven die vervangen wij ook zonder dat u dit merkt.

Software beheer:

Na installatie van het door u gewenste OS dragen wij het Administrator of root wachtwoord aan u over, u doet zelf het beheer van het systeem. Dat is uw eigen verantwoordelijkheid. Mocht u het operating systeem ook door ons willen laten beheren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Monitoring:

Wij monitoren de hardware 24/7 en mocht er een probleem optreden dan lossen wij dit direct op. Op deze manier heeft de hardware een uitstekende beschikbaarheid. Gemiddeld hoger dan 99.95 %

Data beschikbaarheid:

Het is natuurlijk heel belangrijk dat de data die u opslaat op uw storage server altijd beschikbaar is en blijft. De data is dan ook beschermd met RAID en er mogen meerdere disks tegelijk defect gaan voordat het merkbaar is (vergelijkbaar met RAID 6 of beter) een nog betere data beveiliging is ook mogelijk maar dan adviseren wij een uitwijk server ernaast te plaatsen. Mocht er een disk defect gaan dan krijgen wij hier bericht van en wij vervangen dan gelijk deze schijf. Hier merkt u niets van omdat dit een laag lager dan het OS wordt afgehandeld. U moet voor u zelf wel afwegen of er nog een back-up van de data gemaakt moet worden of misschien zelfs een uitwijk kopie op een andere locatie. U kunt contact met ons opnemen voor het doorspreken van de mogelijkheden van uw wensen of eisen.

Virtualisatie laag:

Op uw dedicated storage server installeren wij een virtualisatie laag. Deze zit tussen de hardware en het door uw gewenste OS ( Windows, Linux etc.) op deze manier kunnen wij zonder dat u hier last van heeft de hardware goed monitoren en onderhouden. Falende disks worden bijvoorbeeld gewoon vervangen zonder dat u daar hinder van heeft. Tevens kunnen wij eenvoudig upgraden mocht dit mogelijk zijn (bij uitbreiding disk/cpu/mem capaciteit). De relatie blijft echter 1 op 1. Dat betekend dat een server volledig tot uw beschikking staat. Wij plaatsen niet meerdere klanten op 1 server. Er is echter wel een klein performance verlies ( < 5%) t.o.v. het OS direct op de onderliggende hardware te installeren maar dat weegt niet op tegen de voordelen voor u.

Seed Load mogelijkheid:

In het begin zit u wellicht met de vraag hoe krijg ik de server gevuld met grote hoeveelheden data wellicht een probleem. De eerste maand zijn traffic en seed loads gratis. U kunt er dus voor kiezen de data gewoon te versturen via Internet of via een fysiek medium zoals hard disks. Met een 1 Mb/s Internet snelheid kunt u ongeveer 320 GB per maand versturen en 320 GB ontvangen, seed loads via hard disk zijn nagenoeg ongelimiteerd.

Back-up Software:

Ook kunnen wij (of u) remote backup software installeren op de storage server. Deze software maakt zeer efficiënt en veilig een kopie van uw data. De eerste keer duurt natuurlijk even maar daarna worden alleen de gewijzigde blocks (block level back-up) verzonden. Volledig automatisch en zeer efficiënt.

Samenvattend:

– Een eigen dedicated server
– Zeer kosten efficiënt voor dataopslag
– Uitstekende beschikbaarheid van de data
– Volledig hardware beheer
– 24/7 monitoring
– 24/7 support
– mogelijkheid tot seeding ( zowel om op te slaan als om op te halen)
– Nederlands data center (Almere) en Nederlands bedrijf i.v.m. wet privacy e.d.
– Maatwerk is mogelijk
– Uitbreiding is mogelijk

Extra opties en de kosten:

Seed load:

U kunt uw data middels een seed load op uw server plaatsen. U stuurt ons de media en wij zetten deze vervolgens op de gewenste plek. De kosten worden tegen uurtarief door belast. U kunt ook de data op halen. Wij kopiëren de data van de server naar bijvoorbeeld een hard disk en u kunt de data op komen halen in Almere, of wij versturen de data volgens uw wensen.

Extra kosten traffic:

Bij de storage server zit netwerk traffic inbegrepen, deze is gebaseerd op fair use. Dat is normaal gebruik. Twijfelt u of u valt onder normaal gebruik omdat u vooraf weet dat u erg veel traffic gaat gebruiken neem dan contact met ons op. Mocht achteraf blijken dat uw gebruik niet valt on fair use dan nemen wij contact met u op om tot een passende regeling te komen.

De kleine lettertjes en voorwaarden:

– Betaling gaat per automatische incasso (de eerste betaling via iDEAL).
– support gaat via het klanten portal (ticket systeem).
– U gaat een jaarcontract aan dat jaarlijks automatisch verlengd wordt.
– Opzetkosten zijn eenmalig € 350,= De uitbreidingskosten ook (om over te stappen naar een groter systeem)
– prijzen zijn op basis van jaarlijkse betaling. Maandelijks, per kwartaal of half jaarlijks is ook mogelijk echter deze termijnen zijn duurder.
– Opzeggen moet schriftelijk maar uiterlijk drie maanden voor de verloop datum.

Storage server info

Storage server 48 disk