Archive server informatie:

U bent geïnteresseerd in onze data archiveringsdiensten en de archive server is hier specifiek voor bedoeld. Een dedicated storage server met een zeer hoge data betrouwbaarheid om uw data lange termijn tegen extreem lage kosten op te slaan. Hieronder vindt u extra informatie over de archive server. Mocht u nog vragen hebben laat dan hier een reactie achter.

Betrouwbaarheid:
De betrouwbaarheid van uw opgeslagen data is hoog door gebruik te maken van een geavanceerd raid systeem dat beter is dan RAID6. In vergelijk met tape is de data betrouwbaarheid van onze oplossing aanzienlijk hoger. Ook in vergelijk met traditionele disk gebaseerde systemen is de betrouwbaarheid hoger. U kunt de betrouwbaarheid verder omhoog brengen door uw data dubbel bij ons onder te brengen. Wij plaatsen dan een tweede archive server op ons tweede datacenter, zodat er ook een geografische en netwerk technische redundantie is.

Data import/export service:
Bij grote hoeveelheden data is het al snel makkelijker de data via een fysiek medium naar ons toe te sturen. Bijvoorbeeld d.m.v. externe harddisks. U kunt de data naar ons toesturen en wij zetten vervolgens de data op uw server, deze handling van uw data is gratis. Wel worden de kosten van traffic gewoon doorbelast ook als de data via een hard disk wordt aangeleverd. Tevens rekenen wij de verzendkosten voor het weer terug sturen van uw data. Dat is ongeveer € 10,- per zending.

Hoe snel kan ik weer bij mijn data:
Nadat u de server heeft ingericht en alle data op uw archive server heeft geplaatst bent u in principe klaar en kan de data voor langere termijn opgeslagen worden. Wat wij vervolgens doen is de server uitzetten. Wanneer u weer wilt beschikken over uw data geeft u ons opdracht de server weer aan te zetten. In de regel kunt u dezelfde werkdag uw server weer benaderen. Mocht u snellere response tijden wensen, dan kunt u uw SLA upgraden zodat u ook in het weekend of ‘s avonds snel geholpen wordt. Mocht u behoefte hebben aan snelle restore tijden dan kunt u misschien beter gebruik maken van online storage zie hiervoor onze storage servers

Upgraden naar meer data:
Het upgraden naar meer data is altijd mogelijk. Wij kunnen uw archive server migreren naar een grotere server. In de praktijk neemt u een nieuwe server af en de oude komt daarbij te vervallen. Wij kopiëren alle data en het Operating System. U heeft daar geen omkijken aan. Het is technisch niet mogelijk om te migreren naar een kleinere server, wanneer u dat zou willen dan moet u de oude archive server opzeggen en de nieuwe (kleinere) archive server bestellen.

VPN acces:
Uw archive server is niet (direct) te benaderen via Internet. Voor een archive server die soms lange tijd uit staat is dat ook niet wenselijk. Wanneer u bij uw data wilt komen dan krijgt u VPN login gegevens. Met deze gegevens kunt u uw archive server via deze (tijdelijke)VPN benaderen. U hoeft dus geen extra maatregelen te treffen die u normaal zou nemen wanneer een server verbonden is aan Internet. Het is dus ook niet mogelijk op de archive server Internet te benaderen (wel via de VPN) Op deze manier is uw data altijd veilig.

Operating systeem en applicaties:
Uw archive server wordt gewoon geïnstalleerd met het operating system van uw keuze (Windows, Linux etc.) dit is het grote voordeel van onze archive server. U installeert namelijk al uw applicaties op de archive server en u richt de server dusdanig in dat u gewoon bij uw data kan komen. Mocht u vele jaren later uw archief willen raadplegen dan start u gewoon de betreffende server op en alles (data + applicaties) is gelijk aan de laatste keer dat u gebruik maakte van de archive server. U hoeft dus geen ingewikkelde import/export of conversies van data meer te doen. Ook hoeft u geen dure applicaties aan te schaffen die de archivering voor u regelen. De applicatie moet natuurlijk wel zelfstandig kunnen draaien zonder Internet access.

Overzicht kosten:

– Prijs per TB is € 2,50 per maand
– Opzetkosten zijn eenmalig € 199,= De uitbreidingskosten (om over te stappen naar een groter systeem) eenmalig € 350,=
– Account fee € 10,- p/m inclusief SLA0
– Traffic van en naar de server € 0,01 per GB
– Online brengen archive server € 25,-
– Offline brengen archive server € 25,-
– Server online houden per uur € 0,50

De kleine lettertjes en voorwaarden:

– Betaling gaat per automatische incasso (de eerste betaling gaat via iDEAL om uw contract te bevestigen).
– support gaat via het klanten portal (ticket systeem).
– U gaat een jaarcontract aan dat jaarlijks automatisch verlengd wordt.
– prijzen zijn op basis van jaarlijkse betaling. Maandelijks, per kwartaal of half jaarlijks is ook mogelijk echter deze termijnen zijn duurder.
– Opzeggen moet schriftelijk maar uiterlijk drie maanden voor de verloop datum.
– Zie ook onze algemene voorwaarden